14.06.2014 | Dominik Rejthar

Jdeme do finiše! Který z týmů dokráčí pro titul?

Po strhujících bojích v prvním hracím dni turnaje, Pohár hlavního města Prahy, se do semifinále probojovali: Plzeňský kraj, Praha, reprezentace U14 a Moravskoslezský kraj. Zvláště Plzeňští potvrdili výbornou formu, protože neztratili v sobotu ani bod. Přijďte se proto podívat v neděli na zbývající duely, ve kterých se již bude hrát o nejcennější trofej, a každé zaváhání může být rozhodující. Průběh všech nedělních utkání můžete sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com.

Jdeme do finiše! Který z týmů dokráčí pro titul?
 
 
 
 
 
 

Jízda Plzeňského kraje byla v prvním hracím dni opravdu strhující. Plzeňští porazili nejdříve nepříjemný reprezentační výběr U14, který většina trenérů považuje za největšího favorita turnaje, nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Namlsaní Západočeši si pak smlsli i na Jihočeském a Středočeském kraji.

"Jsme hrozně rádi, že se nám podařilo ve všech utkáních zvítězit, ale stále jsme zatím na půli cesty. Naším cílem totiž nemůže být nic jiného než celkové vítězství," říká s úsměvem ve tváři asistent trenéra Plzeňského kraje Václav Šůcha.

Poslední vyhrocený zápas proti Středočeskému kraji sice Plzeňští zvládli, nicméně i tak trenér Václav Šůcha upozorňoval na určité nedostatky, které by je mohli v zítřejším semifinálovém duelu proti Moravskoslezskému kraji srazit: "Utkání nás stálo zbytečně moc sil. Špatná byla také naše velká nedisciplinovanost, zbytečná vyloučení, špatná střídání. Na druhou stranu jsme si ale mohli vyzkoušet některé věci na zítřek, kdy se bude rozhodovat."

Moravskoslezský kraj se stal černým koněm celého turnaje. V loňském roce se Moravané umístili na turnaji v Budějovicích na posledním místě. Teď se ale vyšvihli až do semifinále, což je za jeden rok opravdu velký skok vpřed.

"Ať už turnaj pro nás dopadne jakkoli, postup ze skupiny je pro nás velkým úspěchem, který jsme rozhodně neočekávali. S ohledem na to, že minulý turnaj jsme skončili poslední a kluci nedali ani gól, je semifinále něco, co jsme vůbec nečekali. Jsme rádi, že budeme hrát o medailové pozice," říká s nadšením trenér Moravskoslezského kraje Jiří Christ.

Druhou semifinálovou dvojicí bude zápas mezi výběrem Prahy a reprezentací U14. Pražané si zajistili postup a zároveň první místo ve své skupině až v posledním utkání proti loňskému vítězi - Ústeckému kraji.

"Od zítřejšího utkání proti českému výběru očekáváme kvalitní hru. Oni mají spoustu mladých talentovaných kluků. Mohu říct, že většinu týmu velmi dobře známe z reprezentace, což nám dává určitou výhodu," vysvětluje kouč Prahy Ondřej Novák.
"Ještě dnes večer na ubytovně uspořádáme míting, kde se na ně připravíme," nechce nic podcenit trenér pražského výběru.

Ve zbývajících se v souboji o 7. místo v celkovém pořadí střetnou v neděli Jihočeský a Ústecký kraj. Může se tak klidně stát, že loňský vítěz turnaje se poroučí z prvního místa až na úplné dno.

O 5. místo se strhne boj mezi Středočeským a Pardubickým krajem, kterému jen těsně unikl postup do semifinále. V rozhodujících nájezdech se totiž usmálo štěstí na jejich protivníka - Moravskoslezský kraj, který jim tak zhatil jejich postupové plány.

 
Aktuality

15.6. | Konečné pořadí
Titul vyhráli hráči Plzeňského kraje, reprezentace skončila druhá.
1. Plzeňský kraj
2. Reprezentace U14
3. Praha
4. Moravskoslezský kraj
5. Pardubický kraj
6. Středočeský kraj
7. Jihočeský kraj
8. Ústecký kraj

 

31.5. | Rozpis je již znám!
Rozlosování a rozpis zápasů turnaje Pohár hlavního města Prahy, který se uskuteční 14. a 15. června 2014, je již zveřejněn!

 
 
 
 
FOTOGALERIE

Informace o turnaji  |   Týmy  |   Rozpis zápasů  |   Doprovodný program  |   Partneři  |  

© 2013 eSports.cz, s.r.o.  |  RSS |  Nastavení cookies