15.06.2014 | Dominik Rejthar

Utkání o bronz plné obratů ovládla nakonec Praha

Utkání o třetí místo bylo opravdu napínavé od začátku až do konce. Praha se sice dostala jako první do vedení, ale překvapení turnaje - Moravskoslezský kraj ještě stihl do konce poločasu utkání otočit. Pražané ale ještě zmobilizovali své síly a ke konci druhé půle vstřelili dvě branky a mohli se tak radost z bronzové pozice.

Utkání o bronz plné obratů ovládla nakonec Praha
 
 
 
Zápas č. 17   •   O3   •   ne 15.6.2014   •   13:00   •   Rozpis a výsledky
Moravskoslezský kraj 2:3Praha
(2:1, 0:2)
Mokrý (Blažek) – Flax, Cabák, Satek, Pírek, Drik, Jilich, Staníček – Brunovský, Blažek, Maniš, Korzeniowský, Vaněk, Lička, Paňa, Pařízek, KamenskýDušák (Štoural) – Šimon Kořínek, Štěpán Kořínek, Kyclt, Macek, Pátek, Polesný – Barták, Brabec, Čejka, Foltán, Jachek, Jirec, Kolář, Matoušek, Maxa, Zyta
Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Online přenos na onlajny.cz

Reportáž

Do utkání, ve kterém se bojovalo o třetí místo, vstoupila lépe Praha, která se v 7. minutě zásluhou útočníka Daniela Maxi dostala do vedení. Odpověď Moravanů přišla ale hned vzápětí. Lukáš Šatek zkusil jen tak nahodit míček na branku a ten se k překvapení všech nakonec prošel mezi betony gólmana Dušáka a zastavil se až v síti. Navíc to ještě nebylo od Moravskoslezského kraje vše. Před koncem první poloviny totiž dostal Jakub Maniš parádní přihrávku mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po přestávce to byli opět Moravané, kteří více hrozili. Postupem času ale jejich aktivita opadávala, až se nakonec tým Prahy vrátil zpátky do zápasu. Nahození na branku gólman Mokrý pouze vyrazil před sebe na zcela volného Ondřeje Matouška, který míček doklepl do svatyně soupeře. To ale nebylo od Pražanů vše. Jaroslav Pátek tři minut před koncem proklouzl obraně soupeře a následně přesnou ranou zařídil rozhodující branku zápasu. Praha tak nakonec skončila bronzová.

Autor: Dominik Rejthar

Ohlasy

Ondřej Novák (trenér Prahy): Já si myslím, že to bylo dobré utkání. Od obou týmů to mělo náboj, bylo vidět bojovnost, ale na druhou stranu i únava klíčových hráčů. Zápas jsme museli obracet, takže to byl pro nás náročný zápas. Moc se mi nelíbil výkon rozhodčích, protože zbytečně rozkouskovali celou úvodní polovinu, jako by se hrál nějaký tvrdý hokejbal, přitom nebylo vůbec potřeba vylučovat.

Jiří Christ (trenér Moravskoslezského kraje): Měli jsme vyhrát, a nevyhráli jsme. Posledně jsme s nimi prohráli 0:6, takže si myslím, že tentokrát to bylo super zlepšení. Obvykle to nedělám, ale jsem hrubě nespokojen s rozhodčími. A to nejen já, i domácí trenéři. Tabule neustále popsaná tresty, jak kdyby se na hřišti vraždilo, a já fauly neviděl ani ze strany soupeře ani z naší. Jsme tedy nakonec čtvrtí, kluci možná budou smutní, ale já jsem spokojen. Čtyři kraje skončily za námi, což je super, ne?

Fotografie ze zápasu
 
 
FOTOGALERIE

Informace o turnaji  |   Týmy  |   Rozpis zápasů  |   Doprovodný program  |   Partneři  |  

© 2013 eSports.cz, s.r.o.  |  RSS |  Nastavení cookies