15.06.2014 | Adam Soukup

Finále je u konce a my známe vítěze! Plzeňský kraj bere zlato

Jsou za námi všechny zápasy v Praze. Pohár Prahy je u konce a my jsme za dva dny poznali vítěze, kterým se stal Plzeňský kraj. Finálový výsledek 3:0 nikdo nečekal!

Finále je u konce a my známe vítěze! Plzeňský kraj bere zlato
 
 
 
Zápas č. 18   •   FI   •   ne 15.6.2014   •   14:00   •   Rozpis a výsledky
Plzeňský kraj 3:0Reprezentace U14
(2:0, 1:0)
Hrubý (Kořínek) – Košňar, Kovařík, Lokajíček, Šilhán, Šůcha, Ulč – Bočan, Hruška, Hurt, Hýbl, Langmajer, Mutínský, Poláček, Sláma, Šmídl, Tarantík, Vild, VlasákŠuhaj (Novotný) – Bertha, Foniok, Kamenář, Kaňák, Malecha, Šimek Jakub, Šneberk, Tobiáš, Toman, Zeman – Augustin, Beran, Hájek, Lux, Novák, Novotný, Pichler, Procházka, Rakovský J., Rakovský M., Šimek Jakub, Tichý, Vaniš, Votípka, Zdrůbecký
Branky a asistence: 3. Kovářík (Šilhán), 5. Vlasák (Hýbl), 14. Sláma (Hurt)
Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Online přenos na onlajny.cz

Reportáž

Finálový souboj nám otevřelo vyloučení, které nabídlo Reprezentaci přesilovou hru. Plzeňský kraj své oslabení ubránil na jedničku a ihned poté udeřil. Ve 3. minutě otevřel skóre utkání Martin Kovářík, který byl na brankovišti nejdůraznější a jako první ve finálovém zápasu posunul míček za brankovou čáru. Následoval velký tlak Plzeňského kraje, který nakonec skončil brankou. Dominik Vlasák využil své pozice na levém kruhu a přesnou střelou mezi betony zvýšil na 2:0.

V sedmé minutě dostal Plzeňský kraj výhodu v podobě přesilové hry. Početní výhoda se mu vůbec nepodařila, neboť se ani nedostal do útočného pásma. Poté jsme pozorovali trošku vyrovnanější hru, která se odehrávala spíše ve středním pásmu. Během vyrovnané hry si Česko U14 vykoledovala přesilovou hru, ale ani tu nedokázala využít. Ke konci prvního poločasu se ještě dostal do šance Šilhán, který se řítil sám na branku, ale obrana Reprezentace se stačila včas vrátit a Plzeňského útočníka zastavit.

Začátek druhého poločasu si do rukou vzali Plzenští, kteří se ihned po vyhraném vhazování usadili v útočném pásmu. Šuhaj likvidoval jednu střelu za druhou, ale Plzeňskému kraji se ho nepodařilo prostřelit. Hra se přesunula na druhou stranu, kde zase chvíli musel v brance pracovat Hrubý. Ve 14. minutě unikl české obraně Ondřej Sláma, který byl faulován, ale i přesto dokázal zakončit mezi tři tyče a zvýšil již na 3:0. V následující minutě se opět trestalo na straně Plzeňského kraje, ale Česko ani na tuto přesilovku nedokázalo odpovědět.

V 17. minutě se ujali míčku Reprezentanti a zkoušeli vstřelit gól naděje, ale to se jim nepodařilo a hlavní trenér si vyžádal oddechový čas. Češi začali být nervózní a zbytečně kazili přihrávky, které většinou končili na zakázaném uvolnění. Plzeňský kraj, ale chtěl z finálové zápasu vyjít co nejlépe, tak se ještě snažil zvýšit svůj tříbrankový náskok. Následoval velký tlak Plzeňských, kteří neustále ohrožovali Šuhaje, který odolával. V předposlední minutě se dostal do brejku Dominik Vlasák, ale jeho střela mířila na zadní plexisklo. Poslední minuta celého zápasu se odehrávala spíše za brankou Plzeňského kraje, který už jen zdržoval a chránil si svůj výsledek 3:0.

Autor: Adam Soukup

Ohlasy

Libor Hrubý (trenér Plzeňského kraje): Výběr do čtrnácti let ukázal, že má velkou sílu. Nám se ale podařilo zvládnout zápas po taktické stránce. Kluci dodržovali přesně to, co měli. Hráli jsme jednoduše bez zbytečných složitostí se zajištěným středním pásmem a dařilo se nám střílet góly.

Tomáš Zahrádka (vedoucí mužstva U14): Byl to velice dobrý zápas. Soupeř od začátku tlačil, šel do nás aktivně. Chtěl podle mého názoru více vítězství než my. Kluky ale musím pochválit a to za celý turnaj, protože všichni bez rozdílu plnili taktické pokyny trenérů. Bohužel v posledním zápase se na nich již podepsala únava. Chtěli jsme samozřejmě zlatou placku, ale úkolem české reprezentace je učit se a to myslím se nám dařilo celý turnaj.

Fotografie ze zápasu
 
 
FOTOGALERIE

Informace o turnaji  |   Týmy  |   Rozpis zápasů  |   Doprovodný program  |   Partneři  |  

© 2013 eSports.cz, s.r.o.  |  RSS |  Nastavení cookies