11.06.2014 | Marek Skramužský

Věřím, že bude vládnout dobrá sportovní atmosféra, zní z pardubického tábora

Pardubický kraj se na loňském turnaji výběrů krajů probojoval až do samotného finále, kde tehdy nestačil na Ústecký kraj. I tentokrát je východočeský výběr považován za jednoho z favoritů. Ve skupině ale bude muset o svých kvalitách přesvědčit v utkáních s Prahou, Moravskoslezským a Ústeckým krajem. Na otázky odpovídal trenér týmu Martin Bulva.

Věřím, že bude vládnout dobrá sportovní atmosféra, zní z pardubického tábora
 
 
 
 
 
 

Do turnaje zbývají poslední dny. Jak se váš výběr na celou akci připravoval?
Moc času na přípravu celé akce nebylo, proto jsme s Michalem Šimkem museli hodně věcí urychlit a řešit za pochodu. První kemp jsme vzhledem ke špatnému počasí přesunuli na zimní stadion do Opočna. Povrch je zde tvořen leštěným betonem, jedná se o velké hřiště, což nám suplovalo Eden. Do druhého kempu jsme pozvali další hráče doplněné o jedince, které jsme chtěli opět vidět. Panovalo velké vedro, což nám na jednu stranu ukázalo, jak jsou na tom hráči fyzicky. Jako poslední část přípravy jsme zvolili zápas proti mladšímu dorostu Svítkova v ČEZ Aréně. Samozřejmě nemůžeme chtít po hráčích, aby se během jednoho zápasu sehráli, ale vyzkoušeli jsme si různé varianty a s tím budeme pracovat na finálovém turnaji.

Ve skupině narazíte na tým Prahy, Moravskoslezský a Ústecký kraj. Víte něco o vašich soupeřích? Který soupeř bude podle Vašeho názoru nejtěžším oříškem?
Každý soupeř má svá specifika, ve kterých je silnější, a ve kterých slabší. Výběr Prahy bude jistě hlavně zpočátku turnaje nejsehranější, osa týmu je tvořena letos velmi úspěšnou Hostivaří. Moravskoslezký tým je pro mě největší neznámou. Výběr Ústéckého kraje je loňský vítěz, takže těžký soupeř, bude záležet na finální soupisce pro turnaj.

Jakou hrou se chce Pardubický kraj na Poháru hlavního města Prahy prezentovat a jaké vidíte jeho šance na úspěch?
Pár hráčů z našeho kraje jede hrát za Reprezentaci U14, což je na jednu stranu výborná vizitka pro kluby z našeho kraje, na druhou stranu pokud to budeme brát za výběr našeho kraje, tak nás to oslabilo o čtyři výborné hráče. Náš výběr je složen různorodě dle hráčů, které jsme s Michalem v týmu chtěli mít. Jedná se o kvalitní hráče, což se ukázalo již v Českých Budějovicích. Věříme, že nám hráči splatí důvěru, kterou jsme jim nominací dali. Hlavně aby hráči táhli za jeden provoz a nevítězil klubismus. Kolektiv a jeho úroveň stavím nad sportovními výkony, které jdou ruku v ruce s dobrým kolektivem. Samozřejmě hráči, kteří stojí za loňským výsledkem, budou zastoupeni již v menší míře vzhledem postupu do vyšších kategorií. Šance jsou otevřené každý zápas, chceme hrát kvalitní hokejbal a porvat se každý bod. Vybrali jsme to nejlepší, co jsme měli k dispozici z hráčů, kteří měli zájem jet hrát za svůj rodný kraj.

Co očekáváte od samotného turnaje?
Turnaj na mě po dlouhé době působí výbornou organizací, kde se řeší nejmenší detaily. Bohatý doprovodný program. Zázemí pro týmy vypadá skvěle, výborná prezentace na webu a facebooku, kterou by mohl závidět i hokejbalový klub. Věřím, že má slova se ještě naplní či předčí zatím výborné dojmy a to lze málokdy říci o turnaji dopředu. Hráčům to přinese další konfrontaci s kvalitními soupeři. Pro některé je to ocenění jejich roční práce. Věřím, že bude vládnout dobrá atmosféra.

 
Aktuality

15.6. | Konečné pořadí
Titul vyhráli hráči Plzeňského kraje, reprezentace skončila druhá.
1. Plzeňský kraj
2. Reprezentace U14
3. Praha
4. Moravskoslezský kraj
5. Pardubický kraj
6. Středočeský kraj
7. Jihočeský kraj
8. Ústecký kraj

 

31.5. | Rozpis je již znám!
Rozlosování a rozpis zápasů turnaje Pohár hlavního města Prahy, který se uskuteční 14. a 15. června 2014, je již zveřejněn!

 
 
 
 
FOTOGALERIE

Informace o turnaji  |   Týmy  |   Rozpis zápasů  |   Doprovodný program  |   Partneři  |  

© 2013 eSports.cz, s.r.o.  |  RSS |  Nastavení cookies