23.06.2014 | Adam Soukup

Jak viděl celý turnaj organizátor Marek Skramužský?

Pohár hl. města již skončil a my jsme se ptali organizátora, Marka Skramužského, jak celý turnaj viděl on. Z následujícího rozhovoru vyplývá, že tento turnaj byl opravdu povedený a pro pořadatele hodně vyčerpávající a zároveň náročný.

Jak viděl celý turnaj organizátor Marek Skramužský?
 
 
 
 
 
 

Jak hodnotíte celkovou organizaci turnaje?
Nerad bych se pouštěl do hodnocení organizace turnaje z druhé strany, to jest z pohledu diváka, to mi snad ani nepřísluší. Úroveň organizace musí posoudit jiní, především samotní účastníci a návštěvníci turnaje. Co do náročnosti organizace z pozice organizačního pracovníka musím uznat, že se jednalo o organizačně nejnáročnější zajištění turnaje, jehož součástí jsem jako organizátor byl.

Zvládli jste všechno nebo bylo něco k čemu nebyl dostatečný prostor?
Dovolím si tvrdit, že v tak náročných časových přípravách jsme nic neopomněli. Rozhodně se dalo udělat několik věcí lépe, třeba zajistit více peněz na pořádání turnaje, abychom si mohli dovolit ještě honosnější propagaci, byť si myslím, že při daných možnostech byla maximální možná.

Vyšlo všechno, tak jak mělo? Naskytly se nějaké problémy?
Samozřejmě na místě se objeví nějaké mouchy, ale my jsme byli naopak překvapeni, že jich bylo tak málo. Spíše jsem měl zvláštní pocit, že ačkoliv to byla akce, pod kterou byl podepsán svaz, tak jsme si ji dělali jaksi na vlastním písečku. Měla bych fungovat jakási koordinace ze strany svazu a pořadatele, být vyčleněn nějaký supervizor nad takovými akcemi. Protože dříve nebo později nějaká akce nemusí dopadnout dobře.

Byla celková organizace náročná?
Přípravy byly náročné poslední měsíc, enormně pak především poslední 2 týdny. Podíleli jsme se na řízení celé akce pouze s Ondrou Novákem v podstatě sami, takže jsme toho pak již moc nenaspali. Samozřejmě organizace na místě je také hektická, pokud chcete všem vyjít maximálně vstříc. Samotná kapitola je pak úřednický šiml v přípravné fázi, kdy jen neustále papírujete, čekáte, zase papírujete, chodíte po schůzkách, abyste vůbec zajistili dostatečnou nejen finanční podporu.

Na kolik se může částka vyšplhat za celý turnaj?
Nerad bych zveřejňoval částku, za kterou se nám podařilo turnaj uspořádat. Pouze čtvrtinu nákladů činil pronájem zimního stadionu. Snad nebude tajemstvím, že turnaj měl nižší rozpočet než ten loňský v Českých Budějovicích. Přesto jsme dokázali udělat vše, co jsme si vytyčili. Hodně jsme dbali na doprovodný program a další detaily jako byl fanshop. Myslím si, že na žádné akci podobného charakteru v rámci republiky to zde dosud nebylo, proto jsme s tím chtěli přijít jako s jedním z trumfů.

Minulý turnaj v Budějovicích si každý organizačně chválil, myslíte si, že jste ho překonal?
Jak jsem řekl na začátku, pouštět se do hodnocení turnaje nemám odvahu, to musí učinit jiní. Samotné reakce však napovídají tomu, že jsme to zvládli. Když čtete od hráčů nebo rodičů, že to pro ně byl hokejbalový zážitek sezóny, potěší vás to.

Jak jste byl spokojen s prací vašich kolegů?
S prací spolupracovníků jsem samozřejmě spokojen, byť to byl kolektiv mladých lidí, kteří teprve budou získávat zkušenosti. Je samozřejmé, že je musíte hlídat, úkolovat, jinak ale odvedli maximum, za což jim patří velký dík, jelikož svojí prací přispěli ke zdárnému uspořádání turnaje. Speciální dík pak patří Ondrovi Novákovi, který upozaďoval poslední týdny práci v klubu a pustil se s maximálním úsilím do příprav. Přestože je názorově dost vyhraněný, svědčí to o tom, že spatřil smysl v tom, co chceme dělat a jak to chceme dělat.

Měl jste nějaký svůj tým, kterému jste po celou dobu turnaje držel palce?
Samozřejmě jsem držel palce výběru Prahy, co bych to byl za našince. Bohužel jsem neměl čas její utkání sledovat. Přesto ale přednější pro mě byla spokojenost všech zúčastněných, takže jsme nedělali rozdíly mezi Prahou a ostatními týmy. Prostě měl vyhrát ten nejlepší a tak to také podle mého názoru bylo.

Chcete někomu poděkovat?
Poděkovat musím předně všem hráčům, funkcionářům a fanouškům. Protože ti nás přiměli k tomu, abychom to uspořádali jak nejlíp to jen dokážeme. Snad si tak odnesli z turnaje zážitky alespoň na pár týdnů. Důležití pro nás byli také všichni partneři. Byť jsem jim již poděkoval, nesmím opomenout znovu zdůraznit, že bez lidí, kteří nám pomáhali s organizací, bychom nedosáhli toho, co jsme si vytyčili.

 
Aktuality

15.6. | Konečné pořadí
Titul vyhráli hráči Plzeňského kraje, reprezentace skončila druhá.
1. Plzeňský kraj
2. Reprezentace U14
3. Praha
4. Moravskoslezský kraj
5. Pardubický kraj
6. Středočeský kraj
7. Jihočeský kraj
8. Ústecký kraj

 

31.5. | Rozpis je již znám!
Rozlosování a rozpis zápasů turnaje Pohár hlavního města Prahy, který se uskuteční 14. a 15. června 2014, je již zveřejněn!

 
 
 
 
FOTOGALERIE

Informace o turnaji  |   Týmy  |   Rozpis zápasů  |   Doprovodný program  |   Partneři  |  

© 2013 eSports.cz, s.r.o.  |  RSS |  Nastavení cookies